Kedves érdeklődők!

Csodálatos és izgalmas virtuális utazásra hívjuk Kínába!

Az MKBT által meghirdetett KÍNA - MOST IS KÖZEL fotóalbum pályázatának a kampánya nagy sikerrel zárult, közel 250 pályamunka érkezett!

Hihetetlenül érdekes, színes, izgalmas és színvonalas anyagokat kaptunk, a gondos kiértékelés komoly energiát és időt igényelt a zsűritagok részéről, akik az első pillanattól fogva kitartóan és lelkesen támogatták a kiválasztást. 

A MAGYAR−KÍNAI BARÁTI TÁRSASÁG (MKBT) a
Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége,
a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete,
a Kínai Állami Turisztikai Hivatal Budapest,
a Kossuth Kiadói Csoport−FLTRP Kínai Szerkesztőségi Irodája,
a Tradeland Kft.
és további partnerek támogatásával

KÍNA − MOST IS KÖZEL címmel

"fotóalbum" pályázatot hirdetett az alábbi felhívással: 

"Most, hogy az egész világot sújtó járvány nagyban megváltoztatta az életünket, a hétköznapjainkat, a személyes és szakmai kapcsolatainkat, most, hogy utazásaink és közösségi élményeink száma jelentősen lecsökkent, és Kínát is csak "távolról" szemlélhetjük, talán jó lehetőséget kínál ez az időszak arra, hogy egy kicsit befelé forduljunk, és átéljük újra azokat az élményeket, érzéseket, találkozásokat, lelki vagy valós utazásokat, illetve megfogalmazzunk gondolatokat, amelyek Kínához kötnek bennünket.

Virtuális szellemi kalandozásra hívjuk pályázóinkat, hogy együtt elmerülhessünk a

hihetetlenül gazdag kínai kultúrában!

Pályázatunkra olyan fotósorozatokat, "fotóalbumokat" várunk − album- és képcímekkel, képleírásokkal együtt −, amelyekben a pályázó "elmeséli" egy-egy Kínával kapcsolatos élményét, azaz a fotókból és a hozzájuk kapcsolódó szövegekből kibontakozó történetek bemutatják Kínát, ahogy az a fejekben és a szívekben létezik. Olyan fényképeket várunk, melyek eddig láthatatlanul maradt kínai vagy kínai-magyar történetekről mesélnek. Pályázni lehet már ismert témák újszerű megjelenítésével (természet, táj, épített és tárgyi környezet) éppúgy, mint eddig még rejtve maradt kordokumentumokkal, kínai és magyar közösségek életét, múltját, jelenét és kapcsolatát bemutató életképekkel, kulturális vagy kulináris események, ünnepek, mesterségek, különböző sportok vagy játékok dokumentálásával, élmények vagy érzések megjelenítésével stb. - a lényeg, hogy ezek a komplett és eredeti műalkotások Kínáról szóljanak, Kínához kapcsolódjanak.

A pályázatok elbírálásánál rangos szakmai zsűri lesz a segítségünkre, és természetesen a legjobb munkákat partnereink és támogatóink jóvoltából értékes díjakkal jutalmazzuk, továbbá lehetőséget biztosítunk a nyertes pályázóknak, hogy ne csak képekben, hanem egy beszélgetés vagy előadás keretei között is megoszthassák Kínával kapcsolatos élményeiket."

2020 december - 2021 március

Az online eredményhirdetés és díjkiosztó dátuma: 2021. március 18.